انتخاب محصول باکیفیت در هر زمینه ای همواره یکی از مهمترین فاکتورها برای رسیدن به نتیجه مطلوب به حساب می آید. این موضوع در مورد انتخاب لوله های مناسب در صنعت تأسیسات و ساختمان نیز به طور کامل صدق میکند. بدون شک هر سازنده ای سعی بر این دارد سازه ای بادوام خلق کند و بدیهی است که به دنبال یافتن بهترین نوع از محصولات مشابه موجود در بازار باشد. در مورد لوله های فاضلاب، این محصولات میتوانند لوله های پلیکا یا پوش فیت به شمار روند.
انتخاب لوله مناسب برای سیستمهای فاضلاب، یکی از مهمترین انتخابها حین ساخت یک ساختمان و فراهم نمودن تأسیسات آن است. امروزه و با توجه به پیشرفت روز به روز صنعت، رقابت بین محصولاتی که کاربرد یکسان اما کیفیت متفاوت دارند،، زیادتر شده است. به همین دلیل لازم است قبل از تهیه لوله برای ساخت سیستم فاضلاب، به خوبی با تفاوتهای لوله پلیکا و پوش فیت آشنا باشید تا بتوانید بهترین انتخاب را رقم بزنید.
با لوله فاضلاب پوش فیت بیشتر آشنا شویم
برای این که فرق لوله پی وی سی و پوش فیت را به خوبی درک کنیم، لازم است ابتدا با هر یک از این لوله ها به خوبی آشنا شویم. لوله های پوش فیت یکی از انواع جدید لوله های مورد استفاده در صنعت فاضلاب و از جنس پلی پروپیلن (PP) هستند که به واسطه برخی ویژگیهای جذاب خود، مورد توجه بسیاری از فعالین حوزه تأسیسات و ساختمان قرار گرفته اند. این لوله ها در دو نوع معمولی و بیصدا تولید میگردند.
پوش فیت در لغت به معنای چفت شدن توسط فشار است و در واقع این همان ویژگی اصلی و متمایز کننده این نوع از لوله ها از سایرین است. لوله های پوش فیت دارای یک اورینگ میباشند که در واقع عامل اتصال آنها به یکدیگر است. وجود این اورینگها در لوله فاضلاب پوش فیت نیاز به استفاده از چسب را (که در لوله های پلیکا ضروری است) از بین میبرد. این امر میتواند مزایا و معایبی نیز به همراه داشته باشد که در ادامه بیشتر توضیح داده خواهد شد.
درست است که از سالها پیش از انواع مختلفی از لوله ها مانند لوله های سیمانی یا فلزی برای ساخت سیستم های فاضلابی استفاده میشد، اما در این سالهای اخیر لوله و اتصالات پی وی سی توانستهاند با سرعتی بالا از رقیبان قبلی خود پیشی بگیرند و به یکی از مرسومترین انواع لوله های فاضلاب تبدیل شوند. اما به نظر میرسد لوله های جدیدتر پوش فیت نیز به واسطه خصوصیات منحصر به فرد خود، در این صنعت میتوانند حرف زیادی برای گفتن داشته باشند و رقیبی جدی برای لوله های پلیکا محسوب شوند.
همانطور که قبلاً به طور مختصر اشاره شد، فرق لوله پلیکا و پوش فیت به دو عامل اصلی جنس لوله و نوع اتصال وابسته است. جنس لوله های پلیکا پی وی سی (U-PVC) میباشد که آنها را به محصولی بسیار محکم و بادوام تبدیل میسازد. این تفاوت اول این لوله ها با پوش فیت است. اتصال این لوله ها نیز به کمک چسب مخصوص انجام میشود که این مورد نیز میتواند دومین و شاید مهمترین تفاوت پلیکا با پوش فیت به حساب آید.
بهتر است به طور دقیقتر با تمام تفاوتهای این دو لوله آشنا شویم تا در نهایت بتوانیم با دیدی روشن به یک انتخاب صحیح دست بزنیم:
جنس پی وی سی لوله پلیکا باعث میشود این محصولات نسبت به خوردگی و زنگ زدگی بسیار مقاوم عمل کنند. این مورد میتواند یکی از مزایای پلیکا محسوب شود. البته گفته میشود لوله های پوش فیت نیز از مقاومت خوبی برخوردارند و نمیتوان مقاوم نبودن را از جمله معایب لوله پوش فیت دانست اما به طور کلی در این زمینه لوله های پلیکا قویتر عمل میکنند.
یکی از معایب لوله های پلیکا میتواند مقاومت کم آنها در برابر اشعه UV باشد. در مواردی که لازم است لوله در مقابل نور خورشید قرار گرفته و نصب گردد، این مسئله باید در نظر گرفته شود.
وجود اورینگها و عدم نیاز به استفاده از چسب برای اتصال لوله ها از جهتی میتواند به عنوان یکی از مزایای پوش فیت به شمار آید. زیرا دردسر کار با چسب مخصوص و اختصاص دادن زمان برای سرد شدن چسب را (که اصطلاحاً جوش سرد نامیده میشود) ندارد. از طرفی اتصال با چسب در لوله های پلیکا احتمال ایجاد نشت را بالا میبرد. اما در لوله های پوش فیت تنها لازم است لوله ها در قسمت اورینگ در یکدیگر چفت شوند.
وجود اورینگ از جهتی دیگر میتواند از معایب لوله پوش فیت محسوب شود زیرا ممکن است در برابر برخی ضربه ها مقاومت کافی را نداشته باشد. برای مثال احتمال آسیب دیدن لوله های فاضلابی پوش فیت حین زلزله بیشتر از لوله های پلیکا است.
در لوله کشی فاضلاب از بستهایی برای مهار کردن لوله ها استفاده میشود. تعداد مورد نیاز این بستها در لوله های پوش فیت به مراتب بیشتر از لوله های پلیکا میباشد که این مسئله میتواند مقداری هزینه ها را بالاتر ببرد.
یکی دیگر از مزایای پوش فیت ها، تنوع بالای آنها در سایز و شکل است. از طرفی دیگر این نوع از لوله ها را میتوان در کنار انواع مختلف لوله ها حتی چدنی و فلزی یا پلیکا مورد استفاده قرار داد. این موارد باعث میشود دست شما در انتخاب نوع و سایز لوله و اتصال آن به سایر لوله ها، باز باشد.
لوله های پوش فیت در برابر آتش سوزی نیز مقاوم هستند زیرا در واقع خود اطفا میباشند. جنس مواد سازنده این لوله ها به نحوی است که باعث میشود در برابر حریق آسیبی نبینند.
لوله فاضلاب پوش فیت دارای آب بندی بسیار مناسبی است که احتمال نشت را در آن به حداقل میرساند.
سطح داخلی صیقلی لوله های پوش فیت باعث میشود میزان ایجاد رسوب در آنها به مراتب کمتر باشد که این مورد نیز یکی از مزایای مهم پوش فیت ها به شمار میآید. زیرا ایجاد رسوب میتواند یکی از مشکلات متداول لوله های فاضلاب محسوب شود.
در این قسمت با سایزهای مختلف لوله های پوش فیت و اتصالات آن آشنا خواهیم شد:
سایز لوله:
لوله های پوش فیت در دو نوع یک سر سوکت و دو سر سوکت ساخته میشوند.
لوله های یک سر سوکت در قطرهای 40، 50، 63، 75، 90، 110، 125و 160 میلیمتر موجود هستند. طول این لوله ها نیز معمولاً در اندازه های 150، 300، 500، 1000، 2000 و 3000 میلیمتر میباشد.
لوله های دو سر سوکت در همین اقطار اما در طولهای محدودتر 500، 1000، 2000 و 3000 ارائه میگردند.
سایز زانو:
زانو لوله های پوش فیت در درجه های مختلف و اقطار گوناگون تولید میگردند:
زانو 90 درجه و 45 درجه در قطرهای مشابه سایز لوله ها ساخته میشود.
زانو 30 درجه در قطرهای گوناگون 50، 63، 75، 90، 110 و 125 میلیمتر و زانو 67 درجه در اقطار 50، 63، 75، 90 و 110 میلیمتر ارائه میشوند.
سه راه:
سه راه تبدیل لوله های پوش فیت همگی (90 درجه و 45 درجه) در قطرهای 40، 50، 63، 75، 90، 110، 125و 160 میلیمتر تولید میگردند.
سایز سایر اتصالات:
سایز قطر انواع تبدیل پوش فیت عبارت است از: 40، 50، 63، 75، 90، 110، 125 و 160 میلیمتر
سه راه بازدید پوش فیت در قطرهای 50، 63، 75، 90، 110، 125 و 160 میلیمتر تولید میگردد.
سیفون با اَلمک بلند و کوتاه پوش فیت هر دو در قطرهای 50، 63، 75، 90، 110 و 125 میلیمتر ارائه میشوند.
سیفون (معمولی یا پلیکایی) پوش فیت در تمام قطرهای مورد بالا به جز 125 میلیتر موجود است.
عصایی پشت بام پوش فیت قطرهایی معادل 50، 63، 75، 90، 110 و 125 میلیمتر دارد.
درپوش تست پوش فیت و دریچه بازدید هر دو در اقطار 50، 63، 75، 90، 110، 125 و 160 میلیمتر عرضه میشوند.
رابط یا بوشن لوله های پوش فیت نیز در قطرهای گوناگون 40، 50، 63، 75، 90، 110، 125 و 160 میلیمتر تولید میشوند.
و در آخر، چهار راه 67 درجه لوله فاضلاب پوش فیت با قطر 110 میلیمتر قابل عرضه است.
بدون شک یکی از مهمترین فاکتورهای انتخاب کالا در تمام زمینه های ساخت و تولید، قیمت و هزینه محصول است. اگر بخواهیم قیمت لوله پوش فیت و پلیکا را با یکدیگر مقایسه کنیم، لازم است عوامل بسیاری را در نظر بگیریم تا بتوانیم به یک انتخاب منطقی برسیم. برای مثال وجود اورینگ در پوش فیتها نیاز به استفاده از چسب پی وی سی و در نتیجه هزینه خرید چسب را حذف میکند اما از طرفی دیگر، برای نصب لوله های پوش فیت باید تعداد بست بیشتری تهیه نمود.
به همین دلیل نمیتوان تنها به استناد قیمت مواد اولیه (که در این مورد، قیمت ماده سازنده پلیکا ارزانتر است) اقدام به خرید کرد. حتی هزینه های نصب و نگهداری لوله ها نیز در قیمت لوله پوش فیت و پلیکا به عنوان قیمت تمام شده مؤثر هستند.
پیشنهاد میشود برای اطلاع دقیق از قیمتها و تفاوتهای لوله های پوش فیت و پلیکا، با کارشناسان ایلیاشیل تماس بگیرید تا بتوانید با کسب اطلاعات کافی و جامع در این زمینه بهترین انتخاب را داشته باشید. انتخاب بهترین برند لوله پوش فیت، در بازاری که سرشار از انواع برندها و نامهاست، قطعاً بدون کمک گرفتن از افرادی مطلع و آگاه ممکن نیست و ایلیاشیل در این حوزه همراه مطمئن شماست.
البته لوله های پوش فیت تنها یکی از مواردی هستند که میتوانند شما را به ایلیاشیل مرتبط سازند. این شرکت به اعتبار تجربه خود در زمینه عرضه انواع لوله و اتصالات پلیکا، برنجی، گالوانیزه، پلیاتیلن و ... و با به کارگیری متخصصین و کارشناسان خبره، کیفیت محصولات خود را تضمین مینماید و شانس خریدی مطمئن، باکیفیت و مقرون به صرفه را برای شما فراهم میسازد.